USA - The End

Nu är vi färdigpackade! Allt ocg lite till kommer med hem! Det ska bli skönt att lämna livet i resväskan!

Här kommer en liten sammanfattning från oss! Vi har försökt välja nya bilder så ni slipper en repris ;) 

Man kan ju verkligen säga att ni har fått följa med oss på resan från första parkett! Endast igår bloggen hade en ledig dag! Hoppas ni har haft kul ni med! Det har vi haft!



New York


Första dagen när vi kom till New York tog vi oss en promenad till Central Park. Eller dag och dag, i Sverige var klockan 03.15 innan vi gick och lade oss så det dygnet var ett långt dygn! Om ni inte kommer ihåg det så åkte vi hemifrån Göteborg 04.00 ;)


Hela New York kryllar av ekorrar! De i Central Park var inte ens rädda för oss!


Spagetti med köttbular!
Vi har inte ätit så mycket Amrikansk mat men detta måste ändå räknas till det!

Vi såg en hel del sevärdheter, vissa kollade på dom och andra in i kameran ;)

Uppe i Empire State Building! Det var högt upp och det var även en lång väg innan man fick komma upp! Kontroll av väska, biljettköp, åka hiss, stå i kö åka mer hiss, byta hiss och sen framme! 86:e vångningen! Bra utsikt var det!



Vi var på American Natural History museum, typ! Det var väldigt stort och svårt att hitta runt i men en bra dag!


Vår gata i centrala New York by night!



På väg till JFK. Vi åkte bara en hållplats för långt men det var till slutstationen så det var bara att sitta kvar på metron och åka tillbaka! ;)

Orlando


Första dagen i Orlando tillbringade vi på Disney World, Magic Kingdom!  Det här är den första "karusellen" vi åkte! Det fanns mängder av typen "sagoslotts karuseller" och alla var lika mysiga att åka!


Andra dagen tillbringade vi på Animal Kingdom, även det tillhörande Disney World. Det är det ända vi inte rekommenderar någon annan att gå på av allt det vi gjort! Det var som en vanlig djurpark! Och vi som ville träffa lejonkungen och det andra Disney djuren! :(


Dessutom var det alldeles för varmt!


Det här är en av alla de djuren vi såg på Sea World! Där trivides vi igen! Många fina shower fick vi se! Och när vi tittade på späckhuggarna blev vi mållösa! Såg deras show två gånger! ;)


Mitt emot hotellet låg en restaurang. Här åt vi alla kvällarna. Här är deras kända pizza! Men det var inte det godaste ;) Men som riktiga stamkunder måste man ju i alla fall smaka! =)

Key West


Vi hade hyrbil och körde från Miami Beach till Key West! Det var en upplevelse att både åka och köra särkert! ;)



Vi råkade ut för lite dåligt väder både påväg till Key West och när vi var där men inget som förstörde stämningen! På tal om dåligt väder så regnade det även i Miami imorse när vi precis kommit till stranden. Det regnade och solen sken och på himeln såg man hur en tornado växte fram och tittade man ut på havet under den såg man hur den vispade runt i vattnet! Den var inte särskilt stor och jag och Anna-Karin gjorde som alla andra, tittade på den, det var inga andra som lämnade stranden och sen sa det bara vips så var den borta! Det var lite läskigt men även lite häftigt! Inte något man brukar se hemma!


Den berömda solnedgången i Key West! Trots dåligt väder tidigare på dagen fick vi i alla fall se den!

Miami


Vi åkte Greyhoundbuss från Orlando till Miami! Det tog ca 6h och bussen var lite försenad men annars gick det bra! Man fick se lite mer av Florida och det är en väldigt fin delstat! =)


På Miami Beach hade vi 4st härliga sol och bad dagar! Med runt 30 grader i vattnet och betydligt mcket varmare på land blev det mycket badande i de härliga vågorna för att orka med dagarna! Visst låter det jobbigt! ;)


Trots tappert försök fick inte Kitty några bruna fina fötter!


Men färg har vi fått! För mycket på vissa ställen ;)


När vi har tagit en paus från stranden har jag använt tiden för att uppdatera er hur vi har det på bloggen!


Mycket motion har vi fått i trapporna! Vi bor på 4:e våningen och hissen har inte funkat sen vi kom hit!


Kvällens kvällsmat för en stunde sedan. Yoggi och Kellog´s Special K! Vi har tröttnat på restaurang maten nu ;)

Imorgon flyger vi hem! Vi landar på Landvetter flygplats på Tisdag klockan 12.20, Svensk tid! Så ni som har följt oss och vill veta var vi är kan ha koll! ;)

Kram och god natt på er!

/Kitty & Anna-Karin


Kommentarer
Postat av: Viran och Eva

Vilka härliga bilder ni har lagt in.Ni är väl på väg eller hemma när ni läser detta men vädret här är på väg att slå om till regn från att ha varit fint i flera dagar,dock inte så varmt som ni har haft.

2009-08-10 @ 08:20:01
Postat av: Karin

Välkomna hem. Det har varit kul att följa er på er underbara resa. Vi ses väl i veckan i lilla Saxemara. Just nu är här lite molnigt men det är nog bara tillfälligt. Det är varmt och skönt. Hälsa Ralph.

2009-08-10 @ 09:13:41
Postat av: MAMMA O TEXAS

DET HAR VARIT EN SPÄNNANDE RESA. NU HÄLSAR VI ER VÄLKOMNA HEM

2009-08-10 @ 22:36:46
Postat av: Pernilla

Tack snälla för att vi fick följa med.

/P

2009-08-11 @ 20:06:27
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0